To poletje smo z namenom, da pričaramo brezkrbno in zapomnljivo poletje našim otrokom in mladostnikom iz socialno-ekonomsko ogroženih družin, pričeli s projektom Čarobno poletje. Tako smo lahko razveseliti 900 posameznikov, ki so z nami odpotovali v adrenalinski park Gardaland, pa vse do kopanje v termalnih bazenih.

Poletje je čas, ko lahko šoloobvezni otroci in mladi za nekaj časa odložijo šolske obveznosti in se brez skrbi prepustijo poletnim radostim. Nekateri otroci in njihovi starši se odpravijo na težko pričakovane počitnice na morje, drugi v gore, nekateri pa so za takšna doživetja prikrajšani.

S projektom Čarobno poletje smo tako omogočili nepozabno poletno dogodivščino, ki se jo bodo otroci in družina še dolgo spominjali. Z nekaterimi smo se odpravili v adrenalinski park Gardaland, drugi smo preživeli v termalnih bazenih ali v ljubljanjskem živalskem vrtu, kjer smo si ogledali in pozdravili nove živali, ki zdaj domujejo v njem, četrta aktivnost pa je vključevala ogled filma v multiplex kinu. Tovrstne aktivnosti niso pomembne le za boljše socialno vključevanje otrok med vrstnike, temveč tudi zato, ker krepijo družinske vezi in zbližujejo družinske člane.

Hvaležni smo vsem, ki so nam s svojimi donacijami omogočili izvedbo zgoraj navedenih dejavnosti, in upamo, da bo projekt Čarobno poletje postal stalen, saj pri našem delo opažamo, da je povpraševanje po tovrstnih doživetjih veliko.