FacebookTwitter
English English
Postanite boter Donirajte v sklad Predlagajte varovanca

Dražba zmagoslavnih superg Luke Dončića na Valu 202

21.09.2017

Luka Dončić, drugi najmlajši košarkar prvenstva z največ osvojenimi točkami na tekmi vseh časov, izbrani član idealne peterice tega prvenstva in najboljši mladi igralec evrolige, je neposredno po spektakularni zmagi košarkarjev na evropskem prvenstvu v Carigradu projektu Botrstvo v Sloveniji podaril superge, s katerimi je odigral vse pomembnejše tekme tega prvenstva, tudi finalno, in s katerimi se je na tem prvenstvu povzpel med največje svetovne košarkarske mlade upe.

Superge, s katerimi je na tem prvenstvu dosegel 129 točk, bodo z izklicno ceno 129 evrov prodane na humanitarni dražbi za pomoč športnim talentom iz projekta Botrstvo. To bo šesta večja dražba, ki jo za pomoč temu projektu pripravlja Val 202. Začetek dražbe bo v petek, 22. 9. 2017, finale pa v petek, 29. septembra, v živo v jutranjem programu Vala 202.

Izkupiček dražb je bil vsakič porabljen za drugačen namen. Ta dražba bo prvenstveno namenjena košarkarskim športnim talentom, med njimi tudi:

Glede na višino izkupička dražbe bo denar namenjen tudi drugim mladim športnim talentom, ki živijo v stiski.

Pri vseh dražbah velja, da je izkupiček v celoti, brez slehernih odbitkov, namenjen in porabljen za otroke, za katere so se zbirala sredstva. Ni odbitkov za stroške in ne za kakršne koli druge namene.

Več informacij o dražbi najdete na spletni strani Vala 202