FacebookTwitter
English English
Postanite boter Donirajte v sklad Predlagajte varovanca

O botrstvu

Projekt Botrstvo v Sloveniji deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrokom in mladostnikom, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Namen botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revšÄine in omogočanje boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva. Otrokom želimo omogočiti občutek enakovrednosti v družbi vrstnikov. Preko botrstva jim je vse pogostejše omogočeno tudi osnovno preživetje, šolska prehrana, poleg tega pa tudi vključevanje v vse plačljive šolske in obšolske dejavnosti, organiziran prosti čas in drugo.

Otroke in mladostnike za vključitev v projekt predlagajo strokovni delavci in delavke, ter njihovi starši ali skrbniki. Več informacij najdete v rubriki Predlagajte varovanca.

Podatki o številu udeleženih botrov in njihovih varovancev, ter podatki o zbranih sredstvih in vseh stroških projekta, so javno objavljeni v obliki poročil.

Več informacij o delovanju projekta si lahko preberete v pravilih delovanja projekta Botrstvo v Sloveniji.

SMS donacije

BOTER5

Projekt Botrstvo lahko podprete tudi z SMS donacijo. Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo BOTER5 na 1919 in prispevajte 5 evrov za pomoč otrokom iz projekta Botrstvo v Sloveniji.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, Debitela, Telemacha, T-2 in Simobila. Pogoji in navodila za sodelovanje so objavljeni na tej povezavi

Otrokom iz Botrstva pa so namenjene tudi donacije ob glasovanju na radiu Val 202. S sporočilom SMS s ključno besedo VAL1, VAL2, VAL3, VAL4 ali VAL5 na številko 1919 boste prispevali 1 evro za projekt Botrstvo v Sloveniji.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, Debitela, Telemacha, T-2 in Simobila. Pogoji in navodila za sodelovanje so objavljeni na tej povezavi

 

PRIJATELJ IN PRIJATELJ5

Humanitarne projekte in programe ZPM Ljubljana Moste-Polje lahko podprete z SMS sporočilom s ključno besedo PRIJATELJ na številko 1919 in prispevate 1 evro. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Debitela, Izimobila, Telemacha, T-2 in Simobila. Debitel, Izimobil, Telemach, T-2 in Simobil se odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS sporočil. 

Humanitarne projekte in programe ZPM Ljubljana Moste-Polje lahko podprete z SMS sporočilom s ključno besedo PRIJATELJ5 na številko 1919 in prispevate 5 evrov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Debitela, Izimobila, Telemacha, T-2 in Simobila. Debitel, Izimobil, Telemach, T-2 in Simobil se odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS sporočil. 

Pogoje in navodila za sodelovanjepri storitvi SMS donacija lahko najdete na naslednjih povezavah: Telekom Slovenije, Debitel (PRIJATELJ, PRIJATELJ5).

 

OPROSTITEV PLAÄŒILA PROVIZIJ ZA BOTRE IN DONATORJE

V letu 2016 je bil z nekaterimi slovenskimi bankami sklenjen dogovor o oprostitvi plačila provizij pri donacijah v projekt Botrstvo v Sloveniji in ostalih humanitarnih programih ZPM Ljubljana Moste-Polje. Banke odslej svojim komitentom več ne bodo obračunavale provizije pri donacijah, če so le-te označene s kodo namena CHAR. 

K dogovoru so že pristopile:

Nova Ljubljanska banka

Addiko

Abanka

Banka Koper

SKB

UniCredit Banka Slovenije

Delavska hranilnica

Sberbank

Nova KBM

Hranilnica Lon